Landelijke uitrol zelftesten kinderopvangsector is gestart

Op 3 mei is de landelijke uitrol van zelftesten voor de kinderopvangsector gestart. De distributie van de zelftesten naar de houders duurt ongeveer twee weken. Op 30 april is naar alle houders per mail een tweede brief verstuurd met nadere praktische informatie over het zelftesten in de kinderopvang. Deze brief kunt u hier downloaden.
 

Kinderopvanglocaties die op hetzelfde adres als een school voor primair onderwijs zijn gevestigd, ontvangen de zelftesten via de school. De distributie naar de scholen voor primair onderwijs is op 19 april gestart. Door een vertraging in de levering door de fabrikant is er meer tijd voor de distributie nodig. De verwachting is dat er ook in de week van 17 tot 24 mei nog testen worden geleverd aan scholen, zo ook aan de kinderopvanglocaties op hetzelfde adres als een school.