Ontwerpsessie gastouderopvang

Heeft u suggesties voor de verdere ontwikkeling van de gastouderopvang? Wilt u meedenken over  het beleid op het gebied van de gastouderopvang? Dan zijn wij op zoek naar u!

Gastouderopvang is een kleinschalige en flexibele vorm van kinderopvang bij een gastouder thuis of op het woonadres van de vraagouder. Dit vraagt om een andere aanpak en benadering dan bij opvang die op een kinderdagopvang of bso plaatsvindt. De wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid zien er anders uit en ook het toezicht is anders vormgegeven dan binnen de andere opvangvormen. Om gastouderopvang beter op de kaart te zetten en verder te professionaliseren, zijn wij op zoek naar uw ervaringen uit de praktijk en ideeën voor de toekomst Wij willen daarom graag met u in gesprek. 

Op 15 september zal van 14.00u tot 17.00u een ontwerpsessie plaatsvinden met circa 40 gastouders. Tijdens deze sessie willen wij met u spreken over waar u tegenaan loopt tijdens de opvang en welke verbeteringen u voor de gastouderopvang ziet. Dit kan gaan over het toezicht dat plaatsvindt op de gastouderopvang, de relatie met het gastouderbureau en de eisen waaraan gastouders moeten voldoen in het bieden van verantwoorde opvang. 

Door deelname aan de ontwerpsessie heeft u een unieke kans om mee te praten over nieuw te maken beleid omtrent de gastouderopvang. Door aanwezig te zijn kunt u uw stem laten horen. Uw ervaringen en meningen zijn erg waardevol voor ons.

Graag horen wij van u of u aanwezig kunt zijn bij de ontwerpsessie. Het zal ongeveer 3 uur duren en het zal digitaal plaatsvinden. U krijgt, voor aanvang van de bijeenkomst, meer informatie toegestuurd over de inhoud van het programma en over het digitale platform waarop de bijeenkomst plaats zal vinden. 

U kunt zich zo snel mogelijk, maar uiterlijk zaterdag 12 september aanmelden via gastouderopvang@minszw.nl. Er is ruimte voor 40 deelnemers aan deze sessie. De eerste 40 gastouders die zich aanmelden ontvangen een bevestiging van hun deelname. De gastouders die zich daarna melden zullen wij op een reservelijst plaatsen en hierover informeren. Mocht er een plekje vrijkomen, dan kunnen de personen die op de reservelijst staan alsnog deelnemen aan de sessie.

Wij hopen u te zien op 15 september om 14.00u!

Met vriendelijke groet,

Directie Kinderopvang, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid