Medewerkers kinderopvang voorrang bij testen op corona

Pedagogisch medewerkers werkzaam in de kinderopvang en gastouders krijgen voorrang bij de coronatesten. Zij krijgen vanaf 8 februari voorrang zodat de kinderopvang door kan blijven gaan.

Testafspraak maken met voorrangsverklaring

Werkt u bij een kinderopvangorganisatie en heeft u klachten? Meld u bij uw werkgever. Die bepaalt aan de hand van het afwegingskader of u gebruik kunt maken van de voorrangsprocedure. Als dat zo is, krijgt u een voorrangsverklaring. Gastouders kunnen via het gastouderbureau of in het uiterste geval de brancheorganisatie Nysa een voorrangsverklaring invullen.

Hierna maakt u zelf een testafspraak bij de GGD via het prioriteitsnummer: 0800 – 8101 (vanuit het buitenland: +31 88 220 2700). Het nummer is dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur. U wordt zo snel mogelijk getest.

Let op: De voorrangsregeling werkt alleen als iedereen hier alleen gebruik van maakt als het echt nodig is. Maak dus alleen een testafspraak met voorrang als: 

  • er geen vervanging is voor de medewerker;
  • een groep naar huis moet als de medewerker er niet is. 

De testlocatie en de gang van zaken

  • Binnen elke GGD-regio is er minstens 1 testlocatie waar personeel uit de kinderopvang met prioriteit getest kan worden. Het moment van de testafname hangt af van de openingstijden van de regionale testlocatie.
  • U blijft thuis tot u de testuitslag krijgt en verlaat alleen uw huis voor de testafspraak.
  • Bij de testlocatie moet u uw identiteitsbewijs laten zien en de voorrangsverklaring van uw werkgever met daarop de LRK-code.

Uitslag coronatest

U kunt de testuitslag bekijken via Coronatest.nl. U kunt alleen inloggen met gebruik van DigiD. 

  • Bij een negatieve testuitslag kunt u direct weer op locatie aan het werk.
  • Bij een positieve testuitslag moet u thuis in isolatie. De GGD neemt binnen 24 uur na de test contact met u op om samen met u het bron- en contactonderzoek op te starten. 

Meer informatie?

Hieronder vind u het afwegingskader, meer informatie voor de verschillende opvangsvormen en de voorrangsverklaringen die u kunt gebruiken.