Informatieblad gegevens opvragen bij ouders

Toeslagen wil er samen met ouders voor zorgen dat het voorschot voor hun kinderopvangtoeslag klopt. Het is daarom belangrijk dat ouders wijzigingen in hun situatie meteen doorgeven via Mijn toeslagen. Dit kan binnenkort ook via de kinderopvangtoeslag-app.

Steeds meer kinderopvangorganisaties (hieronder vallen ook gastouderbureaus) delen gegevens met Toeslagen. Per 1 januari 2021 wordt dit verplicht. Daarom vragen opvangorganisaties misschien extra gegevens aan ouders. Toeslagen gebruikt die gegevens voor een extra check. Zo zorgt Toeslagen er samen met de kinderopvangorganisaties voor dat de kans op terugbetaling van te veel ontvangen kinderopvangtoeslag wordt verkleind.

We kunnen ons voorstellen dat u, als kinderopvanghouder of medewerker, vragen krijgt van ouders over het ‘waarom’ van het aanleveren van gegevens zoals hun BSN. Daarom is er een informatieblad ontwikkeld dat u kan helpen deze vragen te beantwoorden. Indien gewenst, kunt u de informatie op uw website plaatsen en/of opnemen in uw nieuwsbrief.

Daarnaast is bredere informatie beschikbaar na inloggen in het gegevensportaal. Dit is het portaal waar u de gegevens invoert (gegevensportaal.belastingdienst.nl). U vindt hier o.a. een handleiding, veel gestelde vragen en invulsjablonen.

Bekijk hier hiet informatieblad.