Protocol heropening kinderopvang

Update 15/5: Wegens een verschil in bewoording tussen de versie die eerder op deze website werd gepubliceerd en de informatie op de website van het RIVM, is het protocol heropening kinderopvang aangepast. Enkele tekstuele wijzigingen zijn doorgevoerd bij de thuisblijfregels voor medewerkers in de kinderopvang (sectie I-6). Download hieronder de nieuwste versie.

Kinderen kunnen vanaf 11 mei 2020 weer naar de kinderopvang. De sector heeft een protocol opgesteld als handreiking bij het opstarten van de kinderopvang. In het protocol wordt ingegaan op praktische aspecten rondom veiligheid en hygiëne en bevat algemene maatregelen. Daarnaast dienen houders een locatie specifieke uitwerking van dit protocol te ontwikkelen.

Dit protocol is opgesteld door de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, Voor Werkende Ouders en FNV in samenspraak met SZW.