Pedagogisch Professional van het Jaar 2019

Carola Winter is de Pedagogisch Professional van het jaar 2019. Zij heeft deze titel vandaag gekregen tijdens het openingscongres van de Week van het Jonge Kind.

Zij mag zichzelf een jaar lang ambassadeur van het beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang noemen, waarbij zij bij bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt en mogelijk meepraat op landelijk niveau. Ook zal zij een ontmoeting hebben met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark.

Over de winnares

Carola Winter is pedagogisch medewerker bij BSO Wiedewei in Barendrecht (Kibeo) en is tevens groenspecialist in de kinderopvang. Zij loopt voorop om collega’s, kinderen, ouders en samenwerkingspartners te overtuigen van de toegevoegde waarde van groen. Zo organiseert zij regelmatig wandeltochten waarbij ze kinderen kennis laat maken met de natuur.

Genomineerden

De strijd ging dit jaar tussen drie vrouwelijke pedagogisch medewerkers. De twee genomineerden die het opnamen tegen Carola Winter zijn Bernadette Heijkoop van BSO Superstijn in Hazerswoude-Dorp en Sarah el Messaoudi, werkzaam in de peuteropvang en de BSO bij Small Society in Almere.

Over de verkiezing

Pedagogisch Professional van het Jaar is een initiatief van beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang. De winnaar is vastgesteld door de online stemmen op kinderopvangtotaal.nl, de vakjury bestaande uit vertegenwoordigers vanuit onder andere de SER, BOinK, PPINK en het ministerie van SZW en de bezoekers van het Openingscongres.

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezing of de filmpjes van de winnaar en de andere genomineerden bekijken? Kijk dan hier.