Latere invoering nieuwe financiering kinderopvang

Staatssecretaris Van Ark heeft in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat de beoogde invoering van een nieuwe financieringsystematiek voor kinderopvang in elk geval een jaar wordt opgeschoven. Dit heeft ze besloten na overleg met andere betrokken bewindslieden van onder andere Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Financiƫn.

De reden voor de aanpassing van de invoeringsdatum is dat de nieuwe financiering zorgvuldig moet worden ingevoerd. In het regeerakkoord is dat afgesproken. Daarom neemt ze extra de tijd voor de uitwerking en voorbereiding. De geleidelijke invoering stond gepland voor 1 januari 2019, deze schuift nu in elk geval een jaar op. De staatssecretaris zal de Tweede Kamer in het voorjaar van 2018 nader informeren over haar plannen voor de financiering van de kinderopvang. Lees hier de brief.